СПАСИМО ТУЖНУ (ЈУЖНУ) МОРАВУ
13.04.2011

Поводом промоције кампање и активности чишћења обале реке Мораве, која ће се одржати у петак, 15.априла под мотом «Спасимо ТУЖНУ (Јужну) МОРАВУ», на обали реке Мораве у Врању, под покровитељством града и градске општине Палилула, формирана је мрежа организација цивилног друштва са циљем да се представници невладиног сектора у Нишу укључе у ову активност. По речима Бобана Микића, члан Већа Градске општине Палилула и координатора активности за овај регион мрежу чине организације:Зелена мрежа града Ниша, медијска ЕКОполис мрежа (промотер светске еколошке кампање «Clean up the World-Oчистимо свет»), Волонтерски центар, Зоопланет, Пулс, ОзелениТИ, Студентски парламент и друге заинтересоване организације. Ово је по речима Микића и својеврсна подршка  врањанцима поводом почетка акције „Спасимо тужну (Јужну) Мораву“.

На конференцији за новинаре која је овим поводом одржана у Медиацентру Ниш упућен је позив свим заинтересованим волонтерима, невладиним  организацијама града Ниша да се придруже акцији. Пријављивање учесника је до четвртка, 14. априла, до 20:00 сати на телефон 063/444-289. Након тога, по речи координатора активности биће формиране групе. Аутобус за Врање креће из Ниша у петак, 15.04.2011 у 8:00 часова, а место поласка је на платоу код Гусара.

Како је проблем загађења Јужне Мораве и проблем опђштине Палилула и града Ниша, очекујемо узвратну посету Врањанаца већ следећег месеца када ће бити организована  акција  чишћења Јужне Мораве на на подручију наше општине – изјавио је Бовбан Микић.

Градска општина Палилула-Град Ниш остварује добру сарадњу са невладиним сектором. Чланови медијске ЕКОполис мреже, под покровитељством Градске општине Палилула, промовишу више година активности светске еколошке кампање „Clean up the World-Очистимо свет- Очистимо Ниш“, која се одржава под мотом „Брига заједнице за природу“. Овом акцијом и учешћем волонтера то се потврђује и у пракси.